Eesti Harrastusteatrite Liidul uus juhatuse esimees

Eesti Harrastusteatrite Liidu juhatus valis augusti lõpus toimunud koosolekul oma uueks esimeheks Ranna-Viru Rahvateatri eestkõneleja ja Kunda linnavolikogu esimehe Kaido Veski.

Liidu töö mõningase ümberkorraldamise tingis soov muuta liidu juhtimine läbipaistvamaks, tuua üldkoosoleku hääl büroole veelgi lähemale ning alustada debatti Eesti harrastusteatri tuleviku üle.

Uue juhi Kaido Veski sõnul on Eesti Harrastusteatrite Liidu näol tegemist organisatsiooniga, mille vajalikkuses pole juba ammu mingit kahtlust.

“Vaadakem või seda, mis toimub meie kooliteatrites, mille tegevuse koordineerimine on üks liidu rollidest – see on väga äge! Kooliteatritega seotud laste ja noorte jaoks on tegemist aruka ja teadlikult valitud elustiiliga, millele annavad ühe olulise väljundi festivalid – kokkusaamised, mille õhkkond ja mõju on täiesti võrreldavad laulupeoga,“ sõnas Veski.

Tema hinnangul on väga oluline planeerida ka edaspidi liidu tegevust nõnda, et kaasatud oleks võimalikult suur hulk liikmeid.

“Mis seal salata, harrastusteatri rolli ühe noore ja ka täiskasvanud inimese kujunemisel paremaks kodanikuks, vaimseid väärtuseid hindavaks ühiskonnaliikmeks on raske üle hinnata.”

Lisaks valdkonna töö koordineerimisele on liidu kanda ka mitmete suurürituste korraldamine. Nii näiteks jõuab järgmise aasta augustis Kundas lavale Olavi Ruitlase poolt spetsiaalselt Virumaa Rahvaülikooli juubeliks kirjutatud suveetendus ja septembris 2015 on liidu vedada sel korral Eestis, Saaremaal toimuv Baltimaade harrastusteatrite festival BaltiRamp.

Eesti Harrastusteatrite Liit loodi aastal 1989 eesmärgiga koordineerida ja arendada Eesti harrastusnäitetruppide tegevust. Liidu missiooniks on aidata kaasa vaimseid väärtusi hindava ja materiaalseid väärtuseid kasutada oskava inimese kujunemisele teatrikunsti kaudu ning toetada tema loomingulist ja tegusat elamiseviisi. Liidul on 47 liiget, ühes kooliteatritega küündib valdkonnas tegutsevate truppide arv pea 480-ni.

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga