Ühisnädal Kundas sai meeleoluka avalöögi

Ühisnädal on kodanikualgatust ja kodanikuühiskonda tutvustav nädal, mis toimub käesoleval aastal juba teist korda ja leiab aset novembrikuu viimasel nädalal, 24.-30. novembril, kodanikupäeva lähistel.

Esmaspäeval, 24. novembril kell 9.50 avati Kunda Ühisgümnaasiumi esimesel korrusel pidulikult  Kunda linna aukodanikke tutvustav näitus. Aukodaniku tiitlit on jagatud välja aastast 2002, kuid mitte järjepidevalt. Tänaseks on linna aukodanikke kokku seitse.

Kaido Veski sõnul on väga oluline tutvustada noortele nii  meie linna aukodanikke kui ka nende panust Kunda linna heaks.

„Kodanikuks kasvamine algab ikka ju meie enda väikesest kogukonnast, selle teadvustamisest, piiride tunnetamisest,“ sõnas Veski

Kunda Ühisgümnaasiumi direktor Tiiu Millistfer tundis head meelt selle üle, et näitus avati just koolimajas, kuna pea pooled aukodanikest on töötanud pedagoogidena, mis annab tunnistust sellest, et õpetajad on tegelikult kogukonna süda.

Näituse avamisel võeti Kunda linna värskemailt aukodanikult, Salme Karult, ka käejälg, mis lisatakse Kunda tsemendimuuseumi arvukasse kollektsiooni.

Südapäeval koguneti Kunda tsemendimuuseumi, kus taaskäivitati aastaid seisnud muuseumi tornikell. Kohale tulnud huvilisi tervitas sõnavõtuga Kunda linnavolikogu ja Virumaa Rahvaülikooli Seltsi juhatuse esimees Kaido Veski, linnapea Jüri Landberg ning ajaloolane Uno Trumm, kelle sõnul kella käimalükkamine on märgilise tähendusega, millega algavat ka uus ajastu Kunda linnas.

Kella renoveerinud kellassepp Fred Urbi sõnul on kella uute varuosade treimisega tegelenud hulk Eesti Kunstiakadeemia tudengeid. Kella tuleb kord nädalas üles keerata, mis jääb muuseumijuhataja ülesandeks.

Kell 12.19 sai kell uue elu sisse, mille järel suunduti tagasi muuseumi maitsvat suppi sööma. Huvilised said minna ka kellatorni.

Kokkuvõtte sündmusest tegi ka TV3, mille uudisklippi võib järelvaadata siit:

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga